Winkelmandje
OFFERTE PLAATSING

Radiatorisolatie

Radiatorfolie is een warmtereflecterende aluminiumfolie die ervoor zorgt dat de warmte niet blijft hangen achter de radiator en verloren gaat in de muur of onder vensterbanken. Het bevestigen van dergelijke folie op de achterkant van een radiator is een eenvoudige manier om het rendement van elke radiator te verhogen. Zo wordt immers meer warmte naar de binnenruimte gereflecteerd.

De folie wordt op de radiator bevestigd met magneettape en/of aparte magneetjes, zodat de folie onzichtbaar zijn werk kan doen en dat zonder het toestel los te moeten koppelen. Zijn je radiatoren correct geïsoleerd? Dan bespaar je per m² radiator jaarlijks tot 10 euro op je stookkosten. 

Radiatorisolatie laten plaatsen?

Hoewel het verleidelijk en eenvoudig lijkt om zelf radiatorfolie aan te brengen, vergt dit toch wel enige handigheid. De ruimte tussen radiator en muur is immers vrij beperkt en voor optimale prestaties moet de folie zo vlak en strak mogelijk aangebracht worden.

Offerte Plaatsing

Radiator met folie isoleren

Een speciale warmtereflecterende folie op de radiator is de meest voor de hand liggende manier om het rendement van een radiator op te drijven. Het is een kleine ingreep die zorgt voor een opmerkelijk resultaat. De minieme investering is immers meestal na 1 jaar terugverdiend. Vanaf jaar 2: pure winst! De radiatorfolie kan je tegen de radiator zelf kleven voor een onzichtbaar resultaat.

Shop Online

Ook interesse in buisisolatie?

De eerste warmteverliezen treden reeds op in de leidingen tussen de verwarmingsketel en de radiatoren. Aangezien de meeste horecazaken over een uitgebreid netwerk van leidingen beschikken, kunnen die verliezen aardig oplopen. De juiste leidingisolatie gaat dit tegen. 

Meer over buisisolatie