Winkelmandje
OFFERTE PLAATSING

Buisisolatie

Een eerste en vaak onderschatte oorzaak van warmteverliezen treedt reeds op aan de bron, tijdens het transport van warm water in de leidingen tussen ketel en radiatoren, kranen of andere installaties. 

Bij Isolteam hebben we een aantal specifieke oplossingen op punt gesteld om deze verliezen tegen te gaan. Het gebruik van de juiste isolatiematerialen is hierbij belangrijk, maar ook een goede plaatsing verdient alle aandacht. Als je 10 meter leidingen correct isoleert, kan je jaarlijks tot 150 euro besparen op je stookkosten! 

Buisisolatie laten plaatsen?

Je kan er natuurlijk voor kiezen om zelf de leidingen te gaan isoleren. Maar beschik je wel over de nodige tijd en de vereiste kennis om dit tot een goed einde te brengen? De ervaring leert dat ook hier een professionele aanpak beter rendeert. Onze gespecialiseerde teams staan klaar om de klus snel en met kennis van zaken te klaren.

Offerte Plaatsing

Buisisolatie met pijpschalen

Pijpschalen van rotswol zijn voorgevormd en in de lengterichting doorgesneden om over de leidingen te klemmen. Ze bestaan in diverse diameters en zijn voorzien van een aluminium buitenlaag met een kleefstrook.

Het voordeel van pijpschalen is dat ze zorgen voor een snelle, makkelijke en strakke isolatie van je leidingen. 

Shop Online

Buisisolatie met lamellendekens

Een lamellendeken is een isolatiedeken uit rotswol, dat aan de buitenkant voorzien is van een aluminiumlaag. Lamellendekens kan je makkelijk op maat snijden volgens de diameter of afmeting van je leidingen. Het isolatiedeken plaats je vervolgens rond de leidingen, naden en aansluitingen kleef je dicht met aluminiumtape.

Dit materiaal is uitermate geschikt voor de isolatie van leidingen met grotere diameter (vanaf 10 cm) en om meerdere buizen tegelijk mee te omwikkelen. 

 

Shop Online

Ook interesse in radiatorisolatie?

Om meer rendement te halen uit je radiatoren volstaat het om een warmtereflecterende folie aan te brengen tussen muur en radiator. Hierdoor wordt alle warmte in de juiste richting uitgestraald, naar binnen dus.

Meer over radiatorisolatie